Home LAJME Temperatura ekstreme të larta janë regjistruar në pjesën perëndimore të SHBA-së

temperaturat e larta

Temperatura të larta rekorde janë matur në një numër të madh vendesh në pjesën perëndimore të SHBA-së, për çka janë anuluar një numër i madh i fluturimeve nga aeroporti “Feniks” në Arizonë.

Në Las Vegas dhe në Navada temperaturat kanë arritur deri në 47,2 gradë Celsius rekorde, ndërsa në Arizonë deri në 49 gradë Celsius.

Meteorologët për sot parashikojnë se është e mundur që këto temperatura të vazhdojnë. Temperatura aq të larta në këtë pjesë të SHBA-së janë vërejtur vetëm tre herë në histori.