0 388

Guri në veshka dhe dhimbje koke, por jo vetëm. Këtu është lista e gjendjeve më të këqija mjekësore të hartuara nga mjekët dhe bazuar...
0 402

Me siguri të gjithë e gjeni veten tek lista e veprimeve apo preferencave më tipike që në përgjithësi bën çdo shqiptar, i pasur apo...
0 257

Në kohën e zellit të tepruar fetar, mbrojtja e paepur që Barush Spinoza i bën lirisë intelektuale është më aktuale se kurrë Nga Steven Nadler Në...
0 436

Nata e Kadrit njihet si nata kur Kurani zbriti në tokë. Sipas fesë islame, sot është Nata e Kadrit dhe agjërimi i kësaj dite...
0 331

Në vitet ’40, gjërat ndryshonin në krahasim me sot. Në kulmin e konfliktit botëror, nga gadishulli ballkanik u larguan me mijëra njerëz drejt kampeve...
0 218

Formimi i lëvizjes Sioniste në fund të shekullit XIX ishte rezultat i erërave nacionaliste që filluan të fryjnë në gjithë Evropën. Lëvizja kërkonte një...
0 192

Nga Mark Moyar Mposhtja strategjike shpesh rezulton nga një akumulim i dështimeve taktike. Sprapsjet e përsëritura në betejë mund të shkatërrojnë aftësitë e një kundërshtari,...
0 184

Shqiptarët janë shquar në histori për trimërinë dhe mençurinë e tyre. Udha e tyre në karrierë është tashmë e njohur për historiografinë botërore. Duke...
0 191

Zyrtarisht, shumë vende arabe nuk kanë asnjë raport tregtar me Izraelin. Në realitet, shkëmbimet ndodhin rregullisht, edhe pse me diskrecion dhe në disa raste...
0 203

Shumë kulte mistike, shumë shoqata politike dhe organizata fetare akuzohen se e sundojnë botën. Shoqëritë sekrete janë grupe të njerëzve që mblidhen për të arritur...