Home LIFESTYLE Studimi amerikan: Facebook dhe Instagram kanë efekte negative ndaj shëndetit

Akademia Amerikane e Pediatrisë ka zbuluar efektet negative të mediave sociale tek fëmijët dhe adoleshentët.

Sipas Forbes, të njëjtat rreziqe mund të dëmtojnë edhe të rriturit. Në një studim nga Universiteti i Nottingham Trent, pretendohet se varësia e mediave sociale është një gjë e vërtetë.

Njerëzit të cilët shpenzojnë më shumë kohë në internet kanë më pak kënaqësi jetësore.

Ajo i bën përdoruesit të krahasojnë jetën e tyre me të tjerët shumicën e kohës, gjë që mund të çojë në xhelozi dhe trishtim.