Home LIFESTYLE Rihapen bankat në Greqi

Bankat greke janë rihapur pas mbylljes tre-javore, që synonte parandalimin e shpenzimit të parave të gatshme në vend.

Megjithatë, kufizimet në transaksionet dhe tërheqjen e parave mbesin. Kufizimi ditor është 60 euro tërheqje nga bankomatet; grekët mund të tërheqin deri në 420 euro në javë.

Shumë mallra do të bëhen më të shtrenjta për shkak të një rritjeje në Tatimin mbi Vlerën e Shtuar që Parlamenti e miratoi më 16 korrik, pjesë e serisë së parë të masave shtrënguese të vendosura në Greqi nga kreditorët e saj.

Qeveria gjithashtu pritet të paguajë 4.2 miliardë euro në Bankën Qendrore Evropiane më 20 korrik, në sajë të një kredie afat-shkurtër prej 7.16 miliardëve të ofruar nga Bashkimi Evropian më 17 korrik.