Home LAJME Prej sot deri më 30 qershor paraqitje e dëmeve nga moti i...

dem permbytje

Bujqit prej sot deri më 30 qershor mund të parashtrojnë kërkesa për vlerësimin e dëmeve në sipërfaqet bujqësore nga fatkeqësitë klimatike – shi i rrëmbyeshëm, shkarkimet elektrike, erë e fuqishme dhe breshër nga 14 qershori i vitit 2017 në rajonin e Shkupit, Tetovës, Velesit – Shën Nikollës, Kumanovës, Shtipit dhe Gjevgjelisë, kumtoi Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave.

Kërkesa duhet të parashtrojnë në njësitet rajonale të Ministrisë. Në shtesë të kërkesës, bujqit duhet të dorëzojnë edhe kopje nga dokumentet personale dhe llogari bankare, si dhe kopje nga dokumenti për dëshmi për shfrytëzim ose pronësi të tokës bujqësore.