Home LAJME Poposki në forumin “Një rrip, një rrugë” në Pekin

largea_popovski-620x3101459324892

Zëvendëskryetari i Qeverisë të Republikës së Maqedonisë dhe ministër i Punëve të Jashtme Nikolla Poposki nesër dhe pasnesër do të marrë pjesë në forumin “Një rrip, një rrugë” që do të mbahet në Pekin, Republika Popullore të Kinës.

Siç kumtoi MPJ, forumi i është përkushtuar aspekteve të realizimit të projektit kinez “Një rrip, një rrugë” orientuar drejtë lidhjes infrastrukturore të Azisë, Evropës, Lindjes së Afërt dhe Afrikës, me të cilin deri tani janë përfshirë 65 vende.

Është paraparë pjesëmarrje 28-të shefave të shteteve dhe qeverive, si dhe një numri të madh të përfaqësuesve të lartë të shteteve dhe organizatave ndërkombëtare.

Poposki do të mbajë fjalim në Forumin në të cilin do t’i elaborojë qëndrimet dhe prioritete e Republikës së Maqedonisë në kontekst të projektit “Një rrip një rrugë”, si dhe bashkëpunimin e mëtejmë bilateral me RP të Kinës.