Home LIFESTYLE Phillips: Ballkani, vija e re e frontit në ballafaqimin Moskë-Uashington – VIDEO

David Philips, drejtori i Institutit për Paqe në Universitetin Kolumbia në New York, tha dje në Prishtinë se një vijë e re e frontit në luftën e ftohtë të Rusisë me Shtetet e Bashkuara, shtrihet në Ballkan. Sipas zotit Philips, Rusia qëndron prapa veprimeve destabilizuese të Serbisë kundruall Kosovës, ndërsa në rrafshin ndërkombëtarë ai tha se Rusia po tenton të ndërhyjë në procese demokratike në mbarë botën duke marrë shembull edhe zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara dhe në Francë.