Home LIFESTYLE Një vit nga pranimi i Kosova FIFA

Sot bëhen një vit që kur Kosova është pranuar në shtëpinë më të madhe të futbollit në botë FIFA-n.

Në kongresin e 66-të të FIFA-së të mbajtur në Meksikë, delegatët e këtij kongresi kanë votuar për Kosovën.

Nga 205 delegatë që ishin pjesëmarrës në këtë kongres, Kosova ka marrë 141 vota pro dhe duke hyrë kështu përfundimisht në FIFA si anëtarja më e re e saj.

Në përqindje Kosova ka marrë 86% të votave pra 141 vota pro dhe 18% kundër ku ishin 14%.

Pas pranimit në FIFA, Kosova do të ketë të drejtën të luaj në kualifikimet e kampionatit botëror ‘Rusi 2018’.

Në njëvjetorin e pranimit të FFK-së në UEFA dhe FIFA, sot organizohet një koktej rasti në njërin nga gotelet në Prishtinë, duke filluar nga ora 15:00.