Home LIFESTYLE Nje shqiptar ne Irlande: Azem Koleci cel ekspoziten fotografike te rradhes ne...

1373777 529548097115311 33692637 n

1376113 529547943781993 1336662530 nNje shqiptar ne Irlande: Azem Koleci cel ekspoziten fotografike te rradhes ne Cork

Azem Koleci, shqiptar me banim ne Irlande dhe me profesion fotograf, cel ekspoziten e tij fotografike te rradhes te titulluar ‘Refleksion mbi lumin Lee’ dhe qe ben fjale per qytetin, jeton Cork.

Puna e tij, per disa muaj me rradhe ka qene e ekspozuar ne Muzen e qytetit. Pastaj, me heret kete vit, ajo u ekspozua ne librarine qendrore dhe tani do te jete e ekspozuar ne libarine publike te Douglas, Cork dhe do qendroje e hapur gjate gjithe muajit Tetor.

Azemi Koleci ka celur dhjetra ekspozita fotografike te tij ne Cork ne vende te ndryshme arti e publike e me tema te ndryshme perfshire vendlindjen. Punet e tij jane publikuar ne gazetat lokale dhe ne faqe te ndryshme te internetit.

1371362 529548190448635 1875139607 n

Momentalisht ai vazhdon studimet e metejshme ne fakultetin e artit te Crawfrod College ne Cork per fotografi. Ai gezon mirenjohje ne komunitet dhe se fundmi eshte nderuar me pasaporten e qytetin si shenje mirenjohje. Azemi eshte dhe nje nder drejtuesit e aktivistet kryesore te komunitetit shqiptar ne Irlande dhe bashkeveprues i aktiviteteve argetuese kulturore qe zhvillohen.”

1371512 529548140448640 1254573949 n

Azemi ka kontribuar shume per per aktivitetet shqiptare ne Irelande, ku ka drejtuar shume organizata shqiptare per te ndihmuar sado pak shqiptaret ne Shqiperi e Kosove ne kohet e veshtira.

Nga Cork City, Ireland ju njofton korespondenti edhe aktivisti per shqiptaret ne Irlande, Gazmend Shaptafi.