Home LIFESTYLE Molla dhe shëndeti

Shkruan: Dr. Agon Bislimi

Përmbajtja e kaliumit është e rëndësishme në luftën kundër shtypjes së lartë të gjakut.

Molla luan një rol të rëndësishëm në funksionimin normal të sistemit të tretjes.

Gjithashtu molla ka efekt të mirë edhe kundër kapsllëkut.

Nëse konsumohen 3 molla në ditë atëherë ndihmon në rënien e kolesterolit me rreth 5% në muaj.

Poashtu molla ndihmon edhe në funksionimin normal të veshkave dhe eliminimin e parazitëve në zorrë.

Molla ka edhe këto dobi shëndetësore: ul rrezikun e zhvillimin të sëmundjes së sheqerit,ul rrezikun e zhvillimit të kancerit të pankreasit,parandalon kataraktin,rrit sistemin imunitar,i ndihmon mëlçisë në rolin detoksikues të saj,na ndihmon që të kemi një peshë normale trupore etj.