Home LIFESTYLE “Mbeturinat turke përherë do t’i përcjellë tmerri i Skënderbeut”

Pse disa mbeturina turko-otmane sot tmerrohen nga Gjergj Kastrioti, edhe pas 550 viteve që nga vdekja e tij?

Ja një shebull shumë i skurtër:

Vetëm një vit pas vdekjës së Skenderbeut, ushtria osmane sulmonë Shkodrën që po mbrohej nga një grusht i arbërorëve. Për një moment dikush nga ushtarët turq bërtiti: Po vjen Skënderbeu! Dhe paniku shpërthen në mesin e ushtarëve turq duke ikur të tmerruar nga fantazama e Skënderbeut.

Sot magjupi nga Tirana Olsi Jazexhi, në portaline tij alla-turka bëri thirrje që të gjithë turkoshakët të festojnë vdekjen e Skënderbeut, makthin e përjetshëm të tyre.

Magjupi nga Anadolli, e quan Skënderbeun terrorist sepse Skënderbeu ishte fajtor që terrorizoi stergjyshit magjyp të Jazexhiut, duke filluar nga sulltanët magjyp të Anadollit dhe njëri nga ata ishte edhe nip i serbëve: Mehmeti i II.

Skënderbeu i mundi të gjithë armiqtë: turq, venedikas, serbë dhe disa tradhëtar shqiptarë.

Skënderbeu gjithmon do të kujtohet si një nga gjeneralët më të mëdhenj të botës, kurse Jazexhiu do të mbahet mendë vetëm si magjupi namazgjasë.