Home LIFESTYLE Lulja që kthehet në “kristal” kur bie në kontakt me ujin –...

Lulja skeleton është shumë e veçantë në llojin e saj. Ajo rritet në pyje dhe petalet kur bien në kontakt me ujin, shndërrohen në të tejdukshme.

Në pamje të parë duken sikur bëhet fjalë për vepra arti, të punuar në kristal. Emri i vërtetë i lules është Diphelleia grayi dhe mund të gjendet vetëm në tre vende të botës.

Ajo kërkon temperatura të ulëta dhe rritet kryesisht në Japoni, Kinë dhe në malet Appalachian të Shteteve të Bashkuara.