Home LIFESTYLE “Look”-u i shtëpiakeve, si të shmangni pamjen jo të këndshme

Është e vërtetë se rehatia është e shenjtë, por kur rrezikon të bëhet qesharake, është e nevojshme ta parandaloni. Zbuloni se si ta bëni atë

Sa bukur të hysh në shtëpi pas një dite pune: më në fund të lirë nga këpucët e parehatshme, xhinset tepër të shtrënguara dhe ndoshta lentet e bezdisshme dhe ndoshta kushedi çfarë tjetër. Ka ardhur momenti i për rehati, por kujdes: kur pamja bëhet informale, ne rrezikojmë tepër dhe për partnerin. Si të ndiheni rehat pa humbur dinjitetin dhe qetësinë? Ja disa sugjerime!

“Look”-u në shtëpi nuk është defitinivisht gjëja më e rëndësishme, por vështrimi është minimumi i sindikatës. Mund të dallojmë që zonja që hap derën, sikur të ishte gati për një party, për të cilat tani është uniforma e caktuar, ndërsa për të tjerët, “kthetrat” në kokë, duket se dalin nga ankthi më i keq i meshkujve. Pa pasur nevojë të veshësh një fustan mbrëmjeje dhe me takë 12, ne ende mund të jemi të bukura dhe të përshtatshme, edhe në mesin e mureve të shtëpisë: burrat duhet të falënderojnë.

Nga yje… në pantofla:  Kjo është gjëja e parë që të gjithë bëjmë sapo hyjmë në shtëpi, pak për të mos e ndotur dyshemenë që kemi pastruar aq shumë (por si e vëmë re vetëm ne?)sepse këpucët, objekt i dëshirës femërore për përsosmëri, janë shumë të bukura dhe në modë, por nuk mund të presim që të largohemi prej tyre. Nga takat, shkojmë direkt te pantoflat, por kujdes: madje edhe pantoflat mund të jenë të këndshme dhe simpatike, vetëm të shmangni ato pelushë ose efektet e mjekut që e bëjnë aq shumë Anatominë e Greit, por brenda mureve të shtëpisë nuk e marrin atë të drejtë. Për një natë me erotizëm të lartë, pantoflat e mëndafshta me pupla strucash duhet të merren shumë seriozisht… kujtojeni atë.

Poshtë pizhamave: Mirë, duam të ndihemi rehat, por ka një kufi. Në vend të pizhamave “Babycresci” dhe tutave kur shkojmë për vrap, kemi kurajë për t’u veshur, ne jemi të predispozuar të jemi të rehatshëm, me një veshje që të përputhen me bluzat maxi. E rastësishme dhe elegante, përzierje perfekte!

Kujdes kokën: Flokët, një tjetër kapitull që meriton një vëmendje të veçantë. Ne të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është që koka të jetë në rregull, por në shtëpi flokët janë një bezdi e madhe; midis pluhurit dhe kuzhinës, duke u frikësuar atyre është një domosdoshmëri. Le t’i lëmë lulet që kemi përdorur dhe mos harroni se çdo moment është i mirë, sepse zilja e fqinjëve apo tingujt  e postierit na sjellin një rekomandim: të qenit në rregull do të jetë një bekim…

Seksi në kuzhinë: Përgatitja e darkës është një punë dhe si e tillë duhet të trajtohet: vula ideale është platforma, e rehatshme dhe e lehtë për t’u veshur, por edhe në këtë rast vëmendje për pamjen. Ne nuk po xhirojmë film horror, prandaj disa njolla janë në rregull,por le të kujtojmë të vëmë platformën në makinë larëse të paktën një herë në javë është e domosdoshme. Le të kujtojmë pastaj se në imagjinatën e meshkujve  për të shkuar në shtëpi, dhe për të gjetur lakuriq në afërsi të sobave të veshur vetëm me një paltformë është një fantazi e përsëritur. Asgjë më mirë sesa të përgatitet për një mbrëmje të nxehtë me përzierjen e duhur të informalitetit dhe ligësisë.

Ujë dhe sapun: Jemi dakord, që të trukohesh në shtëpi nuk shërben dhe më të vërtetë mund të shkaktojë bezdi. Duke larë fytyrën dhe duke marrë pluhur dhe lodhje nga fytyra është ndoshta gjesti që ne bëjmë së pari kur kthehemi pas një dite të kaluar në punë, por nëse ‘make up’ është i padobishëm, mund të kujdesemi duke bërë rutinat tona të bukurisë, me qumështin e pastrimit, tonik dhe hidratues. Për mos t’u dukur sikur sapo keni dalë nga shtëpia e tmerrit dhe të keni një vështrim ende jetësor dhe të freskët, sugjeroj të vendosni pak shkëlqyes në buzë, të vendosni një mbulesë antike dhe ndoshta vetëm një bojë për vetulla. Pamja  e “look”-ut është e garantuar dhe ndjenja e freskisë dhe vërtetësisë gjithashtu. Jetoni lirinë!