Home LAJME KE: Procedura kundërvajtëse kundër tri vendeve për shkak të refugjatëve

The President of the Eurogroup Jean-Claude Juncker rings the bell to open the meeting during an Eurogroup finance ministers meeting at the EU Council in Brussels on Monday, Jan. 21, 2013.  The Eurogroup ministers will be choosing a new eurogroup leader. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Kryetari i Komisionit Evropian, Zhan Klod Junker deklaroi se sot do të ngriten procedura kundërvajtëse kundër Çekisë, Hungarisë dhe Polonisë për shkak të mosplotësimit të premtimeve lidhur me pranimin e refugjatëve.

Junker deklaroi se këto vende mbi një vit aspak nuk kanë pranuar refugjatë në kuadër të programit dyvjeçar për sistemimin e 160 mijë refugjatëve.

“Kjo nuk na lë hapësirë tjetër përveç se sot të ngrisim procedurë kundërvajtëse kundër këtyre vendeve”, tha Junker.

KE vendosi dje të ngrisë procedurë kundërvajtëse kundër Hungarisë, Polonisë dhe Çekisë për shkak të mosplotësimit të obligimeve në pranimin e refugjatëve.