Home LIFESTYLE Jaguar shpalos konceptin e timonit Sayer

Jaguar ka prezantuar vizionin e tij për timonin e ri me inteligjencë artificiale, i cili mund të vihet në qendër të nevojave të vozitësve.

Ky lloj timoni futurist është i pajisur me inteligjencë artificiale, me zë dhe mund të hiqet nga vetura.

Ai ka marrë emrin Sayer sipas dizajnuesit të Jaguarit, Malcolm Sayer.

Sayer është i dizajnuar për ta sjellë vozitësin në shtëpi dhe posedon komandë me zë.

Jaguar pohon se Sayer do të kalkulojë vozitjen tuaj ditore në bazë të kohës, të cilat ia jep vozitësi.

Sayer do të prezantohet si një koncept në festivalin e teknologjisë JLR gjatë kësaj jave.