Home LAJME Edi Rama: Lufta ndaj terrorizmit kërkon më shumë bashkëpunim

Kryeministri Rama tha se ka kërkuar nga Samiti i Uellsit që të nisë një marrëdhënie e re për vendet në kufijtë e aleancës.

Sipas Ramës lufta ndaj terrorizmit kërkon më shumë bashkëpunim. Këtë deklarata Rama e bëri në nisje të seancës se Kuvendi.

“Rritja e agresionit në Siri dhe Irak është një kërcënim i ri dhe serioz. U dënua orientimi i sulmeve barbare të ISIS.

Në edhe këtu dhamë kontribut. Duke shprehur nevojën e përfshirjes sa më shpejt përmes mburojave të BE integrimi i atyre vendeve të Ballkanit që ende nuk janë pjesë e NATO dhe BE, që terrorizmi që mos i arrijë këto vende. Shqetësim për vendet e rajonin që janë jashtë kufijve të mbrojtjes”

Rama tha se kërcënim për stabilitetin e kësaj aleance përbën agresioni i vazhdueshëm i Rusisë mbi Ukrainë, ku sigurisht, a Shqipëria mbajti një qëndrim dhe dënoi bashkë me aleatët këtë agresion.