Home LIFESTYLE ‘Bima e djallit’, Cannabis Sativa/ Thjesht do befasoheni nga këto fakte!

Ja disa fakte për ‘bimën e djallit’:

 1. Studim pas studimi ka rezultuar se marijuana është më pak e dëmshme se alkooli dhe duhani.
 2. Vetëm rreth 9% e përdoruesve të marijuanës janë bërë klinikisht të varur prej saj, sipas një studimi.
 3. Një lloj kombinimi i marijuanës bllokon qelizat kancerogjene dhe i ndalon ato të zhvillohen dhe të përhapen më tej.
 4. Përdoruesit më të rëndë të marijuanas rrezikojnë të njëjtat efekte si pirësit e cigareve, si bronchitis dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes.
 5. Legalizimi i marijuanas do të gjeneronte 8.7 bilion dollar në vit të ardhura nga taksat, në Amerikë.
 6. Në vitin 2015, marijuana e legalizuar ishte industria me rritjen më të shpejtë në Amerikë.
 7. Marijuana ka qenë legale për përdorim personal në Alaskë që prej vitit 1975, dhe është akoma legale sot e kësaj dite.
 8. Në vitin 2013, Uruguay u bë shteti i parë në botë që legalizoi kultivimin, shitjen dhe konsumin e marijuanas.
 9. Në Kolorado, dyqanet e marijuanas mjekësore kaluan në numër dyqanet e kafesë Starbucks në raportin 3 me 1.
 10. Denver, Kolorado, ka më shumë dyqane ku shitet marijuana se sa dyqane pijesh dhe shkolla publike.
 11. Në 2015, tregu i marijuanas në Shtetet e Bashkuara ishte më i madh se tregu i birrës, verës dhe ushqimit organik.
 12. Marijuana absorbon rrezatimin nuklear. Në 1998, në Ukrainë u mbollën plantacione me marijuana industriale për të ndihmuar dekontaminimin e tokave afër Chernobylit.

 Krahasuar me alkoolin:

 1. Shumë njerëz kanë vdekur nga përdorimi i alkoolit. Asnjë njeri nuk ka vdekur nga përdorimi i marijuanas.
 2. Shumë vdekje kanë ardhur si pasojë e overdozës nga alkooli. Nuk ka asnjë rast vdekje si pasojë e overdozës nga marijuana.
 3. Përdorimi i alkoolit dëmton trurin. Përdorimi i marijuanës jo.
 4. Përdorimi i alkoolit është i lidhur me kancerin. Përdorimi i marijuanës jo.
 5. Alkooli është më shumë adiktiv se sa marijuana.
 6. Përdorimi i alkoolit rrit rrezikun e dëmtimeve nga pakujdesia tek konsumatori. Përdorimi i marijuanës jo. /Faktoman