Home LIFESTYLE Basha në Amerikë, çfarë është kjo lëvizje?

Nga Spartak Ngjela

Basha në Amerikë, çfarë është kjo lëvizje?

Do jetë pozitiv për Shqipërinë, por jo për Bashën

Basha është i thirrur, kuptohet.

Por, përse është thirrur?

Njerzit kanë ngelur të shtangur që Lulzim Basha ka udhëtuar drejt Uashingtonit.

Pyetja mbetet: përse e kanë thirrur? Shenjat janë që e kanë thirrur për t’ia bërë të qartë rolin dhe vendin që ka SHBA për Ballknin, dhe në veçanti për Shqiperinë.

Në datën 15 qershor me nismën e SHBA dhe Kancelares Merkel miratohet fondi për Ballkanin perëndimor, ku do marrin pjesë të gjithë kryetarët e shteteve përkatëse.

Për këtë arsye, duke i qëndruar precedentit të politikës amerikane, Bashës do t’i kërkohet:

1) Duhet të pranojë rezultatin e zgjedhjeve.

2) Duhet të pranojë kontestimin brenda Partisë Demokratike pro individëve proamerikanë që kërkuan hyrjen në Parlament.

3) Perëndimi si politikë, nuk do asnjë trazirë ose destabilitet në Shqipëri.

Të tjerat jeni të lirë t’i mendoni vetë.