Home LAJME 90 vjeçari nga Llapushniku konvertohet në katolik

Një i moshuar nga Llapushniku i Drenasit i cili për 90 vjet ka jetuar si Shaban, pjesën tjetër të mbetur të jetës do ta kaloi si Zef. Ai është konvertuar nga besimi islam në fenë katolike.

Këtë rast e ka publikuar në Facebook Marin Sopi. “Shaban Bytyqi-Zefi, pagëzohet në moshën 90 vjeçare”, shkruan ai.

Në këtë fshat rasti i Shabanit nuk është i pari.

Vlerësohet se familje të kësaj ane janë konvertuar vonë në mysliman, dhe brezat ende mbajnë mend të kaluarën e tyre të krishterë.

Kjo ka bërë që një pjesë e banorëve të kësaj ane të kthehen në identitetin fetarë të paraardhësve të tyre.